تحقیق در مورد موضوع بحث انگیز روند افزایشی ضایعات مواد غذایی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 15 صفحه
قسمتی از متن .doc :
موضوع بحث انگیز روند افزایشی ضایعات مواد غذایی، یکی از چالشهای جدی اکثر کشورها به ویژه، کشورهای در حال توسعه است، سیاستمداران و اندیشمندان مجامع علمی در جهان سوم درصدد برآمده اند برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت و مراحل توزیع و مصرف چاره اندیشی کنند. بر همین اساس ضرورت دارد به خط مشی سیاست کلان، راهکارهای عملی و اجرایی جهت جلوگیری از ضایعات از جانب دولت و نیز بالا بردن سطح آگاهی عمومی در کاهش ضایعات اهمیت داده شود. در این مقاله همچنین مسایل مبتلا به مراحل کاشت، داشت و برداشت و نیز مرحله مصرف، تاثیر ضایعات در قیمت غذایی کشور، اثر فرسودگی ماشینهای کشاورزی در افزایش ضایعات، حمایت از کشاورزان در جهت افزایش بهره وری، اصلاح نظام خرید تضمینی، بسته بندی، خود کفایی در غلات در افق ده ساله، سهم کشاورزی در عوامل تولید ملی و ارزش تولید در اقتصاد ملی تجزیه و تحلیل شده است. در بخش دیگری از مقاله برنامه کنار گذاری کشت محصول (Set aside)، سیاستهای کاهش هزینه مبادله (Transaction cost)، کاهش یارانه بعضی از محصولات غذایی، بکارگیری مناسب خرید تضمینی، افزایش کیفیت بسته بندی، کاهش ضایعات از طریق بازاریابی مناسب (کارایی سیستم بازاریابی و ضایعات در سیستم بازاریابی) و نقش مجموعه فعالیت های بازاریابی، وظیفه متخصصین بازاریابی و پرهیز از دور باطل تولیدات نامناسب، نقش بازاریابی نامناسب و در افزایش ضایعات مورد بحث قرار گرفته است. با توجه به اهمیت استراتژیک بخش کشاورزی در ارزش تولید ناخالص کشور و ارزش صادرات غیر نفتی و اشتغال کشور کاهش ضایعات می تواند علاوه بر افزایش عملکرد محصولات زراعی و باغی، در ایجاد اشتغال، توسعه صادرات غیر نفتی و ایجاد امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.لغات کلیدی: کاهش ضایعات، امنیت غذایی، اصلاح نظام خرید تضمینی، برنامه کنار گذاری کاهش هزینه مبادله، کیفیت بسته بندی، بازاریابی مناسب مقدمه:یکی از سیاستهای جدی دولتها در امر امنیت غذایی، کاهش ضایعات غذایی است و از طرف دیگر سازمان FAO راههایی را برای جلوگیری از ضایعات مواد غذایی به مسئولان کشاورزی و تأمین کنندگان موادغذایی دولتهای عضو، ارائه داده است.موضوع با اهمیتی که دولتمردان هر کشوری باید درنظر بگیرند تعیین خط مشی کلان در رابطه با کاهش ضایعات می باشد و بعد از تعیین خط مشی و سیاست کلان بایستی مسئولیتها و وظایف، سازمانهای خصوصی و دولتی مشخص و تعیین شود. در این راستا باید دو راه حل در نظر گرفته شود. راه حل اول مربوط به بالا بردن سطح آگاهی عمومی در کاهش ضایعات از طریق روشهای جلوگیری از ضایعات می باشد. البته این راه حل در روند درازمدت ثمردهی خواهد داشت. راه حل دوم مربوط به تدوین سیاستها از طرف دولتها می باشد. اجرای این سیاستهای بعد از تدوین اثرگذاری سریعتری در کاهش ضایعات خواهد داشت. بطور مثال کاهش سوبسید نان از طرف دولت می تواند سریعاً بر مصرف نان تأثیر گذارد.تأکید بر دو راه حل فوق به علت افزایش جمعیت و کاهش منابع طبیعی، امکانات و منابع محدود می باشد و پاسخگویی به نیاز غذایی افراد بتدریج از جانب مسئولان دولتی مشکل می شود، غذا و امنیت غذایی نه تنها وجه اقتصادی – اجتماعی دارد، بلکه به تازگی چهره سیاسی گرفته و به عنوان ابزار سیاسی مورد استفاده کشورهای صنعتی قرار می گیرد.با توجه به شرایط فعلی اقتصاد و کاهش درآمد ارزی در کشور باید، از امکانات استفاده بیشتری کرد، تا تولیدات را افزایش داد و از بند واردات رها شد و نهایتاً از هدر رفتن ارز جلوگیری کرد.در این مقاله هدف بر این است، اهمیت جلوگیری از ضایعات بیشتر شکافته شود و نیز روشهای اقتصادی جلوگیری از ضایعات مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرارگیرد و در پایان پیشنهادات و نتایج ارائه خواهد گشت.مروری بر مطالعات انجام یافته درخصوص ضایعات محصولات کشاورزیمهمترین مطالعات انجام شده در مورد ضایعات نان را می توان به صورت ذیل بیان نمود:1- «قیمت تعادلی نان»، محسن محسنین، (1373). سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی.در این تحقیق که هدف از آن تعیین قیمت تعادلی نان بود، 55 نانوایی (تافتونی، بربری، لواشی، سنگکی و نواری) و 528 خانوار معمولی ساکن در تهران از لحاظ مصرف و ضایعات نان مورد بررسی قرارگرفته اند. بررسی های انجام شده نشان می دهد که ارتباط ضعیفی بین مجموع مخارج و مقدار مصرف سرانه نان وجود دارد و میزان ضایعات برابر 5/12 درصد مقدار خرید نان است. بیشترین ضایعات، در خانوارهای کم درآمد دیده شده و با افزایش تعداد افراد خانوار درصد ضایعات نیز افزایش می یابد. همبستگی ضایعات سرانه با تحصیلات و سن همسر منفی است.2- «گزارش نتایج کیفی و ارزش نانوایی ارقام گندم کلیه نقاط ایران» (1367) پرویز ایرانی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، واحد تکنولوژی شیمی و غلات، کرج.در این تحقیق 5231 نمونه از بذور کلیه نقاط ایران مورد آزمایش قرار گرفتند و از نتایج آن می توان گفت که در انتخاب ارقام گندم باید از ارقامی که دارای مقطع آردی هستند خودداری نمود و بیشتر گندم با دانه های شیشه ای را برگزید. چون دانه های آردی اکثراً از کیفیت ضعیف تری برخوردارند و به دلیل ایجاد حالت چسبندگی، مشکلات زیادی را در امر آسیاب کردن به وجود می آورند، خسارت آفت سن و مرض فوزاریوم، روی گندم های دانه نرم، بیشتر بوده و کیفیت نانوایی آنها را کاهش می دهد. در ضمن سایر نتایج تحقیقات نشان داد که برای تهیه نان مرغوب، آرد باید حداقل یک تا دو ماه برای ادامه فعل و انفعالات و استراحت در سیلو باقی بماند و درضمن باید سه مرحله اصلی (بهم زدن خمیر، زمان تخمیر و مرحله پخت) کاملاً رعایت شود.3- موضوعی تحت عنوان جلوگیری از ایجاد ضایعات در محصولات فاسد شدنی که ناشر آن سازمان FAO است توسط علیرضا قدیمی با همکاری منصور عباس آبادی در سال 1379 در گروه پژوهشی استراتژیهای ملی و کشاورزی پایدار موسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی ترجمه شده است. در این مقاله به موضوعاتی همچون اهمیت محصولات فاسد شدنی، عوامل مرتبط با سیستمهای پس از برداشت و محصولات ریشه ای و غده ای اشاره شده است. در این گزارش بیشتر بر روی روشهای فنی جلوگیری از ضایعات، روشهای انبارداری و سردخانه ای، جلوگیری از ضایعات و روشها و طریقه حمل و نقل تأکید گردیده است.4- در زمینه ضایعات مقاله دیگری تحت عنوان «تعیین و ارزیابی اقتصادی گندم در زمان برداشت و خرمنکوبی در مناطق هرات، مروست و ابرکوه استان یزد» در سال 1376 توسط محمود حمیدنژاد و بقیه بررسی شده که در فصلنامه شماره 34 موسسه پژوهش های برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی در تابستان 1380 انتشار یافته است این مقاله به نحوه سیاستگذاری و برنامه ریزی مناسب در زمینه کاهش ضایعات محصول گندم منوط به فراهم بودن آمار و اطلاعات مربوط بر میزان و ارزش ضایعات این محصول در مراحل مختلف تولید تا مصرف می باشد، پرداخته است و همچنین عوامل موثر بر آن را در هر یک از مراحل بررسی نموده است بخش اول این تحقیق به تعیین میزان ضایعات گندم در زمان برداشت و خرمنکوبی در استان یزد پرداخته و بخش دوم به ارزیابی اقتصادی این ضایعات اختصاص یافته است.
سایر محصولات :
تحقیق در مورد موضوع بحث انگیز روند افزایشی ضایعات مواد غذایی
تحقیق در مورد موضوع بحث انگیز روند...
تحقیق در مورد موزهتحقیق در مورد موزه...
مقاله درمورد تاثیر شبکه های اجتماعی بر جوانان wordمقاله درمورد تاثیر شبکه های اجتماعی...
تحقیق در مورد موتورهای شش زمانه 10صتحقیق در مورد...
تحقیق در مورد موتور درون سوزتحقیق در مورد موتور درون سوز...
گلوکزگلوکز...
تحقیق در مورد موانع سعادت در قرآنتحقیق در مورد موانع سعادت...
گلبولهای قرمز یاred cellsگلبولهای قرمز یاred...
گلبولهای سفید یا لوکوسیت Leukocytesگلبولهای سفید یا لوکوسیت Leukocytes...
تحقیق در مورد مواد قالبگیری 12 صتحقیق در مورد مواد...
گسل بینالود 17 صگسل بینالود ...
تحقیق در مورد مواد شیمیایى که مى خوریمتحقیق در مورد مواد شیمیایى که...
گزینش های ما در عشق از دیدگاه روانشناسی 12صگزینش های ما در عشق از دیدگاه...
تحقیق در مورد مواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیورتحقیق در مورد مواد اولیه پروتئین حیوانی...
مقاله درباره ویژگی های دوران بلوغمقاله درباره ویژگی های دوران بلوغ...
تحقیق در مورد مهدویت درادیان الهیتحقیق در مورد مهدویت درادیان...
مقاله درباره شوت سه گاممقاله درباره شوت سه...
گزارشی درباره مدیریت تخم مرغهای قابل جوجه کشی 9صگزارشی درباره مدیریت تخم مرغهای قابل...
مقاله درباره شهید چمرانمقاله درباره شهید چمران...
تحقیق در مورد مهارت های زندگی 10 صتحقیق در مورد مهارت...
گزارشات کارآموزیگزارشات کارآموزی...
مقاله درباره شهید در قرآنمقاله درباره شهید در قرآن...
گزارش کامل حقوق بشر در سال 2006گزارش کامل حقوق...
تحقیق در مورد منطق و فلسفه 24 صتحقیق در مورد منطق و فلسفه 24...
مقاله درباره شهروند کیست حقوق شهروندی چیست 16صمقاله درباره شهروند کیست...
گزارش کار2گزارش کار2...
مقاله درباره شهرکهای صنعتیمقاله درباره شهرکهای...
مطالعات طراحی و تولید صنعتی با موضوع سیستم های نوین ساختمانیمطالعات طراحی و تولید صنعتی با موضوع...
تحقیق در مورد مناسبات معرفتى حاکم بر عرفان و محیط زیستتحقیق در مورد مناسبات معرفتى حاکم...
مقاله درباره شهرک یا آتی شهرمقاله درباره شهرک...
گزارش کار درمانگاه دام و طیورگزارش کار درمانگاه دام و...
مقاله درباره شهرسازی نوینمقاله درباره شهرسازی...
تحقیق در مورد منابع «نیروهای» انسانیتحقیق در مورد منابع...
گزارش کار 3گزارش کار 3...
مقاله درباره شهر سوخته زابلمقاله درباره شهر سوخته...
گزارش چیستگزارش چیست...
تحقیق در مورد ملاصدرا و مسأله معاد 16 صتحقیق در مورد ملاصدرا و...
مقاله درباره شهر سازیمقاله درباره شهر سازی...
گزارش کار شیمی عمومی یکگزارش کار شیمی عمومی یک...
تحقیق در مورد مقدمات سیر و سلوک اخلاق 2تحقیق در مورد مقدمات سیر و...
گردشگری الکترونیکی راهی میان بر در توسعه صنعت توریسمگردشگری الکترونیکی راهی میان بر در...
تحقیق و مقاله درباره آسیب های شبکه های اجتماعی بصورت وردتحقیق و مقاله...
مقاله درباره شهادت على علیه السلاممقاله درباره شهادت على علیه...
گردشکار پرونده 57صگردشکار پرونده 57ص...
تحقیق در مورد مقایسة سفال اشکانی و ساسانی 20 صتحقیق در مورد مقایسة سفال...
مقاله درباره شنودی اهورامزدامقاله درباره شنودی اهورامزدا...
گاو ودامپروریگاو ودامپروری...
تحقیق در مورد مقاله ای پیرامون آزادی در اسلام 25 صتحقیق در مورد مقاله ای...
مقاله درباره شناسایی احکام و دستورات حاکم بر ساخت مساجدمقاله درباره شناسایی احکام و دستورات...
تحقیق در مورد قارچ 78 صتحقیق در مورد قاره آسیا
تحقیق در مورد فیزیک و فلسفه 34 ص
تحقیق در مورد قاجـاریه کم
تحقیق در مورد فیزیولوژی بالینی 25 ص
GPS چگونه کار می کند؟
تحقیق در مورد کودتای 28 مرداد
تحقیق در مورد کربن
تحقیق در مورد نقش دین در کاهش جرایم 11 ص
تحقیق در مورد روغن زیتون
تحقیق در مورد شبدر قرمز
تحقیق در مورد علم اخلاق 28 ص
تحقیق در مورد چاپ افست
تحقیق در مورد تفسیر سوره ملک
تحقیق در مورد روانشناسی تحقیق ، تربیت کردن (برقراری نظم ، انضباط و مقررات)
کلمات کلیدی :نظام خرید ضمینی اصلاح نظام خرید برنامه کنار گذاری کاهش هزینه مبادله محصولا فاسد شدنی سطح آگاهی عمومی ضایعا مواد غذایی کاهش ضایعا این مقاله امنی غذایی این حقیق خرید ضمینی بسه بندی موضوع بحث برنامه ریزی ضایعا غذایی افزایش کشاورزی جلوگیری محصولا بازاریابی مقاله مراحل
- ۹۶/۰۹/۰۶